Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pohádka o 144 milionech korun za magistrátní televizi

Bylo nebylo, existoval jeden Magistrát. Nebyl ani malý, ani velký, ale konal dobro pro své poddané. Občas udělal nějakou tu krávovinu, ale jinak se snažil, aby se lidé měli dobře. Aspoň tomu tedy všichni věřili. Jednoho krásného dne se však princové a princezny na tomto Magistrátě rozhodli, že budou své myšlenky šířit vzduchem do televizních krabic svých poddaných.

zpravy.idnes.cz

Pohádka tak pokračuje na článku Praha má novou, magistrátní televizi. Bohužel nemá ani rytíře na bílém koni, ani princeznu, kterou ohrožuje devítihlavý a sedmiocasý drak.

 

Tahle pohádka je o hrabivosti, nenasytnosti, hlouposti a účelovém vyhazování cizích peněz z okna, případně jejich lití do kanálu. Připadá mi to, jako bych ten příběh už někde slyšel. No posuďte sami:

 

1) "Za projektem stojí společnost 11 TV Production, která v červnu dostala licenci na 12 let, a agentura A-News, která bude dodávat obsah." - Cože, licence na 12 let?! Takové podnikání bych chtěl mít také, jisté příjmy na dalších 12 let dopředu. Co když společnosti nebudou konat dle svých závazků, je tam nějaká možnost výpovědi?

 

2) "Tato nabídka bude dostupná celorepublikově. „Naším cílem je dostat se do všech kabelovek na území Prahy,“ řekl Němeček." - Tak jak teda?! Vždyť vy ani nevíte, co s tou televizí chcete dělat! Je vaším cílem vaše kecy šířit po celé republice, nebo vám bude stačit, když budete oblbovat jenom Pražáky?! A pro po, který Brňák nebo Ostravák by proboha chtěl poslouchat tyhle nesmysly? Určitě tam mají svých problémů dost, nepotřebují poslouchat o Blance nebo o opencard ještě z televizního kanálu pražského Magistrátu.

 

3) "Nová televize nepočítá s příliš velkým rozpočtem, náklady by se měly pohybovat do jednoho milionu měsíčně. V budoucnu by měly velkou část nákladů krýt příjmy od radnic a magistrátu." - Cha! 12 milionů ročně vám nepřijde jako "příliš velký rozpočet"?! To je pěkně prosím 144 milionů vyhozených z okna a vylitých do kanálu za tu 12-letou licenci. To snad ani raději nechci znát tu částku, která by byla "velkým rozpočtem". Vlastně počkat, vím o jakou částku jde - 888 milionů za opencard.

A druhá část - velkou část nákladů téhle zpackané televize by měly krýt příjmy od radnic a magistrátu. A odkud berou radnice a magistráty své peníze, hm?

 

4) "Naopak s reklamou Metropol TV příliš nepočítá. Obě firmy počítají spíše se sponzoringem firem, které by daly peníze do natáčení vybraných pořadů." - Zase si někdo neujasnil "vo co go". Takže s reklamou nepočítáme, ale zároveň se reklama bude zobrazovat během vysílání pořadů. To už je opravdu jako "newspeak" v Orwellově románu 1984.

 

5) Na co do hajzlu potřebuje Magistrát vlastní televizi? To jim nestačí, že své lži, bludy a dezinformace šíří ve veřejnoprávní České televizi, kterou si už teď platíme ze svého? Na co potřebujeme druhou, která by dělala de facto totéž?!

 

6) Co ta televize vlastně vůbec bude vysílat? Projevy primátora? Výsledky hlasování? Vzájemné plácání po zádech na nad úžasnými výsledky padesátky na severojižní magistrále?

 

Tuhle pohádku už jsem prostě někde slyšel. Už vím, bylo to s Opencard!! Společnost s neznámo majetkovou strukturou, která bude dalších 12 let dostávat prachy za jakýsi podivný obsah jakési podivné služby, kterou nikdo nejenže nepotřebuje, ale už dávno existuje (webové stránky a veřejnoprávní televize).

Mě prostě vadí, že tohle je už fakt výsměch do tváře občanů. Když už musej ty úplatky rozdávat, tak ať to dělaj proboha nějak jinak, a ne takhle okatě. Nakopat zadky těm, kdo tohle schválili.

 

 

==============================

Budu vždy nechávat povolenou diskuzi pro slušné vyjádření rozumných názorů, protože věřím, že je to tak správné. Zároveň ale chci říct, že na urážlivé komentáře reagovat nikdy nebudu.

Autor: David Rektorys | středa 25.8.2010 16:35 | karma článku: 13,30 | přečteno: 1110x
  • Další články autora

David Rektorys

10 způsobů, jak zvýšit příjmy státu

Reaguji na infografiku na téma 10 způsobů, jak zvýšit příjmy státu, k nalezení zde http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/grafika/2012/01/04/10-zpusobu-jak-zvysit-prijmy-statu/. Rád bych popsal, proč si myslím, že téměř nic ze zmíněného doopravdy nepomůže.

5.1.2012 v 9:17 | Karma: 28,74 | Přečteno: 2020x | Diskuse| Ekonomika

David Rektorys

Recenze knihy "Čtyřhodinový pracovní týden"

Dnes zveřejňujeme recenzi na knihu, kterou máme mezi "Doporučenými". A to zcela právem. Kniha Tima Ferrisse je totiž takovým druhým "Bohatým tátou" Roberta Kiyosakiho. Nabízí revoluční myšlenky, jak se v dnešním pracovním a podnikatelském světě nezbláznit a být úspěšný. Překvapivě je kniha vyvážená a opravdu pomůže jak klasickým zaměstnancům, kteří chtějí pracovat pro nějakou velkou korporaci, tak i novátorským podnikatelům, kteří chtějí změnit svět.

12.9.2011 v 9:04 | Karma: 12,27 | Přečteno: 2062x | Diskuse| Společnost

David Rektorys

Zemřel další český hrdina Ctirad Mašín

Smutný den pro český národ. Jeden z jeho nejvýznamnějších hrdinů posledních let, opravdový bojovník proti komunismu a nesmírně odvážný člověk Ctirad Mašín prohrál svou poslední bitvu o vlastní zdraví. Po dlouhém zápase s leukémií bohužel podlehl, aniž by se kdy vrátil do země, pro kterou byl ochoten obětovat vlastní život. Čest jeho památce!

15.8.2011 v 8:10 | Karma: 21,46 | Přečteno: 2034x | Diskuse| Společnost

David Rektorys

Svět se zbláznil!

Obvykle dávám svoje názory na různé události jen jako krátké komentáře na Facebook, ale dnes jsem toho objevil tolik, že se asi fakt už celý svět zbláznil. Co mám konkrétně na mysli?

9.8.2011 v 17:39 | Karma: 18,51 | Přečteno: 2019x | Diskuse| Společnost

David Rektorys

Proč Amerika již brzy zkrachuje

Našel jsem krásný web o zadlužení Spojených států. Amerika je finančně zcela vyčerpaná a je už jen otázka času, kdy jí někdo zasadí poslední ránu. Podívejte se, kolik peněz totiž dluží:

28.7.2011 v 8:37 | Karma: 32,19 | Přečteno: 5157x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Pořadatelka nahé párty dostala v Rusku pokutu, provinila se kritikou války

25. dubna 2024  15:14

Moskevský soud ve čtvrtek uložil pokutu 50 tisíc rublů (asi 12 750 korun) televizní moderátorce a...

S vládou nemá smysl pokračovat v jednáních, a to ani za účasti prezidenta, řeklo ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno 

V atriu Poslanecké sněmovny proběhla tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluvili...

POLITICKÝ DIÁŘ: Pověstná „střídačka“ ODS a Kupkův úspěch na kongresu

25. dubna 2024

Premium Byť se před čtrnácti dny na kongresu ODS v Ostravě téměř nic nestalo (natož aby šlo o něco...

Odvrátili jsme dronový útok na Minsk z území Litvy, tvrdí Bělorusko

25. dubna 2024  13:11,  aktualizováno  14:56

Šéf běloruské tajné služby (KGB) Ivan Tertel ve čtvrtek uvedl, že se podařilo zmařit dronový útok...

  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Každý článek, který napíšu, je kritizován. Očekávám to a vítám to, protože kritika mých názorů dokazuje, že nejsou prázdné, že něco říkám. Myslíte si, že jsem šokován tím, co o mně píšou lidé v komentářích na blogu? Vůbec ne, moje odpověď zní: "Jsem rád, že jsem je otrávil. Znamená to, že jsem něco sdělil". Úspěšní lidé jsou kritizováni, neúspěšní lidé ne.