Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Svět se zbláznil!

Obvykle dávám svoje názory na různé události jen jako krátké komentáře na Facebook, ale dnes jsem toho objevil tolik, že se asi fakt už celý svět zbláznil. Co mám konkrétně na mysli?

1) "Brusel chce oslabit ratingové agentury, aby tolik neovlivňovaly trhy" - Tak v tomhle jsem napočítal hned tři protimluvy. Jednak ratingové agentury neovlivňují trh, INVESTOŘI ovlivňují trh. Za druhé, za ty problémy, na základě kterých investoři prodávají a snaží se ochránit své peníze, může právě Brusel. Ratingové agentury na to pouze upozorňují. A za třetí, Brusel nemůže (resp. neměl by) oslabovat soukromé firmy. To už mi zní skoro jako rétorika Sovětského svazu! Brusel není žádný politický a demokraticky zvolený zástupce těchto firem, a i kdyby byl, tak co proboha cpe do soukromých záležitostí?! Veřejná správa by se podle mého měla starat pouze tři věci: obranu země před nepřítelem, vymahatelnost práva a rovnost před zákonem. Všechno ostatní by si měli občané zařídit sami pomocí soukromého podnikání - vzdělání, práci, podnikání, zdravotnictví, sociální záležitosti atd.

 

2) "Nečas nechce vydat Bártu policii, bojí se nebezpečného precedensu" - Má pravdu ten chlapec! Vydáním Bárty by totiž uznal, že ani politik nesmí uplácet a pokud to udělá, rozhodně není nad zákonem. A to je velmi nebezpečný precedens. Lidé by si pak mohli myslet, že král je nahý! To se přece nesmí stát. Navíc vydání poslance policii se nerovná jeho odsouzení. Jde pouze o to, že poslanec má ze zákona imunitu a tak nemůže být souzen. Takže vydáním se pouze UMOŽNÍ, aby daný poslanec se šel hájit před soud tak, jako všichni ostatní. Jestliže je Bárta nevinný a ty jeho řečičky o půjčkách jsou pravdivé, tak by měl sám o vydání požádat (jako poslanec Škárka). Pokud však opravdu uplácel, pak vydáním šéfa koaliční strany přece Petr Nečas nerozpustí koalici. Prostě za VV bude jednat nějaký místopředseda. Alespoň tak to v demokratických stranách funguje. Ledaže by VV nebyla demokratická strana...

 

3) "Turnikety v pražském metru za 3,5 miliardy jsou opět ve hře" - Otázku zda turnikety ano, či ne, nechám na jiných. Sám se domnívám, že spíše ano (platící zákazníky to nezpomalí a pro černé pasažéry to představuje docela složitou překážku). Co by mě však opravdu zajímalo, je cena za tuhle srandu. Jednoduché počty - pražské metro má 57 stanic. Zhruba 2/3 mají dva východy, tedy počítáme 95 východů. Ke každému dáme průměrně 5 turniketů, což vychází na 475 turniketů a zaokrouhlíme na 500, ať se to dobře počítá. Takže cena za každý tento turniket je neuvěřitelných 7 milionů korun!!! To je zase nějaká zlodějina. Jasně, je potřeba zaplatit také nějaký software a nějaké služby okolo, ale není zde potřeba žádných mzdových nákladů, takže by mě zajímalo, kdo si chce zase namastit kapsu.

 

 

A to sem se vůbec nedostal ke komentování dění v Londýně, protože zatím nikdo doopravdy neví, co se vlastně děje. Takže docela zábavný den, co říkáte?

 

 

==============================

Budu vždy nechávat povolenou diskuzi pro slušné vyjádření rozumných názorů, protože věřím, že je to tak správné. Zároveň ale chci říct, že na urážlivé komentáře reagovat nikdy nebudu.

Autor: David Rektorys | úterý 9.8.2011 17:39 | karma článku: 18,51 | přečteno: 2019x
  • Další články autora

David Rektorys

10 způsobů, jak zvýšit příjmy státu

Reaguji na infografiku na téma 10 způsobů, jak zvýšit příjmy státu, k nalezení zde http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/grafika/2012/01/04/10-zpusobu-jak-zvysit-prijmy-statu/. Rád bych popsal, proč si myslím, že téměř nic ze zmíněného doopravdy nepomůže.

5.1.2012 v 9:17 | Karma: 28,74 | Přečteno: 2020x | Diskuse| Ekonomika

David Rektorys

Recenze knihy "Čtyřhodinový pracovní týden"

Dnes zveřejňujeme recenzi na knihu, kterou máme mezi "Doporučenými". A to zcela právem. Kniha Tima Ferrisse je totiž takovým druhým "Bohatým tátou" Roberta Kiyosakiho. Nabízí revoluční myšlenky, jak se v dnešním pracovním a podnikatelském světě nezbláznit a být úspěšný. Překvapivě je kniha vyvážená a opravdu pomůže jak klasickým zaměstnancům, kteří chtějí pracovat pro nějakou velkou korporaci, tak i novátorským podnikatelům, kteří chtějí změnit svět.

12.9.2011 v 9:04 | Karma: 12,27 | Přečteno: 2062x | Diskuse| Společnost

David Rektorys

Zemřel další český hrdina Ctirad Mašín

Smutný den pro český národ. Jeden z jeho nejvýznamnějších hrdinů posledních let, opravdový bojovník proti komunismu a nesmírně odvážný člověk Ctirad Mašín prohrál svou poslední bitvu o vlastní zdraví. Po dlouhém zápase s leukémií bohužel podlehl, aniž by se kdy vrátil do země, pro kterou byl ochoten obětovat vlastní život. Čest jeho památce!

15.8.2011 v 8:10 | Karma: 21,46 | Přečteno: 2034x | Diskuse| Společnost

David Rektorys

Proč Amerika již brzy zkrachuje

Našel jsem krásný web o zadlužení Spojených států. Amerika je finančně zcela vyčerpaná a je už jen otázka času, kdy jí někdo zasadí poslední ránu. Podívejte se, kolik peněz totiž dluží:

28.7.2011 v 8:37 | Karma: 32,19 | Přečteno: 5157x | Diskuse| Ekonomika

David Rektorys

Děkuji odborářům!

Mám velkou radost z výsledku dnešního dne a chtěl bych tímto poděkovat všem odborářům. Podle všeho to totiž skončilo zahanbující prohrou odborů, tedy lidí, kteří si mysleli, že si mohou vzít za rukojmí obyvatele skvělého města Prahy. A za co jim tedy děkuji?

16.6.2011 v 14:06 | Karma: 33,88 | Přečteno: 2232x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Každý článek, který napíšu, je kritizován. Očekávám to a vítám to, protože kritika mých názorů dokazuje, že nejsou prázdné, že něco říkám. Myslíte si, že jsem šokován tím, co o mně píšou lidé v komentářích na blogu? Vůbec ne, moje odpověď zní: "Jsem rád, že jsem je otrávil. Znamená to, že jsem něco sdělil". Úspěšní lidé jsou kritizováni, neúspěšní lidé ne.