Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Cri

9. 4. 2010 22:58
Diverzifikace ano, ale s mirou

Plosne diverzifikovat je pro ty, co nevedi, co delaji. Je to jak jit na lov s kulometem. Zacnu palit a ono tam neco spadne. Krom tech ran mimo, ale ty se nepocitaji...tam ne, v tradingu ano ;)

Oproti tomu dobry lovec s jednou ranou ma mnohem mensi naklady na vysledek a tim padem je efekt lepsi.

Je nesmysl vsadit vse na jednu kartu, ale je uplne stejny nesmysl sazet na vsechny karty v balicku. Tolik z pozice profi tradera soukromeho uctu ;)

Toto tema jsem jiz rozebiral u nazoru na OPF zde>

http://trejdr.blog.zive.cz

0 0
možnosti

Novotnak

22. 3. 2010 12:19
Nediverzifikovat

je buď pro ty, kterým nevadí přijít o miliony, nebo pro ty, kteří vědí naprsto jistě, že firmy do kterých inestovali jim vydělají. Na jednoho Buffetta, který na tom vydělal obrovské peníze připadá sto investorů kteří na tom přišly "o kalhoty". Ono se mu to machruje, když je za vodou, ale běžný investor především nechce o své peníze přijít a pak je diverzifikace mezi nemovitosti, komodity, dluhopisy a akcie rozumným řešením. Ano, nestane se Vám, žebyste zázračně zbohatl, ale také "zázračně přez noc" nezchudnete, což je daleko častější případ. Co se týče poplatků, tak jestli zaplatíte 10 x 3 % ze 100.000,- nebo jednou 2,5 % z milionu, tak to máte z dlouhodobého hlediska (kup a drž) skoro jedno. Pokud ovšem neinvestujete, ale spekulujete, pak jsou řeči o diverzifikaci zbytčné.

0 0
možnosti

Strasak

22. 3. 2010 16:45
Re: Nediverzifikovat

TAk si to představte: Vidíte skvělou akcii, je tušítem, že je podceněná  a očekáváte zisk 20-30 procent a možná i víc. Ale i když nevidíte žádný problém, přeci jenom je tu šance, že to nevyjde a jednou z pěti přijdete třeba o padesát procet. A vaše obrana je, že k této dobré nadějné investici přidáte pár špatných, kde skoro nic neztratíte a taky skoro nic nezískáte a říkáte tomu diverzifikace. :-)

Máte milion milion na investice? Vemte 200 000 tisíc a kupujte akcii, 4x získáte 60 000 tisíc a jdnou proděláto 100 000. Jak to dopadne, nikdo neví, ale správný je nakoupit. Budete mít čas se an ni soustředit.

To samé s nemovitostmi. Ak dyž jsme u těch spekulací, tak komodity jsou v podstatě jenom spekulace.

0 0
možnosti

El_Cid

22. 3. 2010 12:04
Akcie???

Člověku běžně investujícímu bych hlavně doporučil vyhnout se akciím obloukem. To je práce pro někoho, kdo se vyzná buď ve specifických odvětvích a nebo je ochotný hrát jednu z největších hazardních her na světě. To už snad i nákup losů je bezpečnějš investice

0 0
možnosti

Strasak

22. 3. 2010 12:08
Re: Akcie???

no to není, protože u losů máte zaručeno, že pravděpodobnost je proti vám. Ostatně jako u většiny hazardních her. U akcií to tak nemusí být a zrovna v době krize se akcie prodávaly za babku. Jinak do čeho byste investoval vy?

0 0
možnosti

Strasak

22. 3. 2010 11:08
:-)

Diverzifikace je špatná:

Pokud máte dobrou příležitost, chcete do ní investovat co nejvíc.

Jenže každá investice je více či méně riziková. Takže je dobré dodržovat pravidlo: maximálně investuji jen XY procent ze svého jmění. (u mě XY je deset). Když Vám investice nevyjde, není to na mašli.

Máte milion a výhodnou šanci? Ivnestujte třeba 100 000 a hledejte další šanci pro vaše peníze. Když proděláte, příště investujete 90 000 a když vyděláte dvohjnásobek tak 110 000.Nikdy jednou chybou neproděláte tak, aby jste se dostali do vážných problémů a pokud budete hledat správně, po delší době budete v plusu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Každý článek, který napíšu, je kritizován. Očekávám to a vítám to, protože kritika mých názorů dokazuje, že nejsou prázdné, že něco říkám. Myslíte si, že jsem šokován tím, co o mně píšou lidé v komentářích na blogu? Vůbec ne, moje odpověď zní: "Jsem rád, že jsem je otrávil. Znamená to, že jsem něco sdělil". Úspěšní lidé jsou kritizováni, neúspěšní lidé ne.