Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

český zeměhryz

27. 8. 2010 9:18
..je smutnou skutečností, že ...ve shodě se zde

uvedenými příspěvky níže....po mě maturitní vysvědčení chtěli pouze a jedině při přijímacích zkouškách na vejšku....před bratru jednatřicetri lety...

0 0
možnosti

Strasak

27. 8. 2010 0:58
:-)

O maturitu nejde. Jde o to, aby se ve škole učily schopnosti namísto vědomostí. Dneska se učí v podstatě jenom číst psát a počítat. Jakmile se děti naučí číst, tak už se o všem učí jen vědomosti z knih.

0 0
možnosti

kostižer

26. 8. 2010 18:52
Zrušme maturity,ale na kterých školách ?

Vyrojila se záplava škol s honosnými názvy- akademie,institut,college- a vycházejí z nich vlastně švadleny,prodavačky nebo instalatéři.Takže vymezme maturity na úzký počet vybraných škol,kdy budou mít smysl a nemusíme hovořit o fosiliích.Tyto obsolentní maturity  je skutečně v dnešní době třeba vymýtit. Protože je v Česku přematurováno.

0 0
možnosti

petrph

26. 8. 2010 12:28
je to tak

ale nezapomeňme že nejde o zrušení maturit na školách (nebo dokonce jen o vyhazování od maturit jak doporučuje pan ministr), ale o přebudování celé společnosti, aby maturitu nevyžadovala -hlavně  pracovně, aby úřady ani firmy pro spoustu pracovních míst prostě nevyžadovaly. Což bude práce na desetiletí. A taky aby ty maturity něco nahradilo Protože rozlišit někoho kdo s bídou dodělal základku od někoho kdo má odborné středoškolské vzdělání v oblasti třeba ekonomie, bankovnictví či zdravotnictví by bylo při náboru vhodné...;-D

0 0
možnosti

eso-v-rukavu-rymr

26. 8. 2010 11:52
je to tak a ne jinak

15 let po maturite... naprosto souhlasim, je to k nicemu! on se celkove vliv formalniho vzdelani dost precenuje. za ucelem obdrzeni papiru, ktery jim snad mozna pomuze na trhu prace, travi lide nekonecny cas biflovanim kravin, ktere lze za deset sekund najit na internetu. a nejde jen o maturitu, o vysokych skolach plati to same. vetsina populace ji opravdu pro svou praci nepotrebuje.

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

26. 8. 2010 12:29
Re: je to tak a ne jinak

Maturitu neskládáte kvůli použití znalostí za 15 let. Jde o dalších pár let, je to informace pro školu, kde chcete pokračovat, že máte aspoň základní způsobilost a má vás pusti k přijímacímu řízení, případně informace pro zaměstnavatele, že sice nemáte praxi, ale jst schopen pochopit aspoň základní věci.

-

Po 15 letech za vás musí mluvit praxe.

0 0
možnosti

korzár

26. 8. 2010 11:39
Hm.....

Pro tebe byly ty peníze vynaložené na vychození střední školy opravdu vyhozeny zbytečně :-(RvRvRvRvRvRvRv[>-]

0 0
možnosti

hafusak2

26. 8. 2010 11:24
Maturita k ničemu?

Sám mám po maturitě skoro 40 let a rozhodně ji nepovažuji za zbytečnou. Pravdou je, že maturita za nás byla o něčem jiném nežli dnes, kdy ji dostane každý trouba jen za docházku a školné. Proto jsem také zastáncem státních maturit, aby se jejich úroveň konečně zvedla alespoň na úroveň maturit předplyšákových.

0 0
možnosti

killy

26. 8. 2010 13:11
Mám už po 50 letech....

A k tu poslední větu bych rozšířil: "..aby se úroveň škol a znalosti studentů a žáků konečně zvedly na předplyšákovou úroveň."

0 0
možnosti

bullterrier.se.neusmiva

26. 8. 2010 11:15
Tak vidím,

že takových přemýšlivých lidí budou asi brzy plné pracáky ;-D. Už teď je to hrůza, kdo se chodí ucházet o místo.

0 0
možnosti

Janulice78

26. 8. 2010 10:43
to

chcete rict, ze diky NZ ted premyslite? Ze to tak nevypada. Jen proste odsoudite. Ja zas naopak v alespon castecnem biflovani vidim smysl. Potrenuju mozek a dokonce se i neco dozvim. Ekologii i etiku pochytim z knizek, financim holt nekdo rozumet nebude (ale nejake zaklady by mely byt, aby si lidi nepujcovali na blbosti, nedivili se smlouvam, ktere necetli atp). Pro mne ne dulezite vedet, ze na druhem konci sveta jsou nejaci lide, jaci jsou, jak to tam vypada, jakou maji kulturu. Formuluju si svuj vlastni svetonazor, a ac od maturity uz uplynulo vic nez deset let, formuluju porad a porad nasavam nove informace.

0 0
možnosti

Zdena-Danuše

26. 8. 2010 10:39
maturita před léty

Dobrý den, nevím,zda je to až tak dobrý nápad. Když netrénujete paměť, tak vám mozek zakrní. Nemáteli v hlavě žádné vědomosti , o čem chcete přemýšlet selským rozumem?

Absolvovala jsem před lety maturitu, která byla opravdovou zkouškou, nikoli společenskou údálostí. Skládala se z části písemné a ústní. Písemná se vyhlásila ráno v 8hod. českým rozhlasem a byla závazná pro všechny SŠ (obdoba dnešní státní maturity). Ústní si stanovila každá škola sama. Používat selský rozum umím, diskutovat na nějaké téma také, když se hovoří nebo píše o různých tématech, tak mám povědomost, o čem je řeč, což se o dnešních studentech nedá všeobecě  říci. Nevím, v čem by mělo být vdělání absolvované před léty horší.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Každý článek, který napíšu, je kritizován. Očekávám to a vítám to, protože kritika mých názorů dokazuje, že nejsou prázdné, že něco říkám. Myslíte si, že jsem šokován tím, co o mně píšou lidé v komentářích na blogu? Vůbec ne, moje odpověď zní: "Jsem rád, že jsem je otrávil. Znamená to, že jsem něco sdělil". Úspěšní lidé jsou kritizováni, neúspěšní lidé ne.