Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KF

jerryy

26. 8. 2010 10:30
Vevašem zájmu doufám ....

... že z těchto názorů vyrostete

0 0
možnosti
I

IRoman35

26. 8. 2010 10:19
Pro mě jako zaměstnavatele

je maturita u zaměstnanců důležitá především z hlediska odborných předmětů, u zaměstnanců kteří neprovádějí speciální úkoly které vyžadují odborné vzdělání má maturita jiný smysl. Vím že se jedná o člověka který se chce vzdělávat, který má schopnost učit se. Bohužel tím že je maturita záležitostí školy a nikoliv státu musím smutně konstatovat, že třeba absolvent Akademického gymnázia je na úplně jiné úrovni než jeho kolega z nějaké soukromé obchodní školy.  Když něco nezná absolvent gymnázia, tak se snaží informace někde získat. (přirozeně vždycky se najde výjimka)  P.S. S tou mandarínštinou jdi někam. Zatím se mi nestalo že by obchodní partner z Číny neuměl anglicky a vyžadoval komunikaci ve své mateřštině. Když je nás u stolu pět a každý z jiné části světa, vždycky se domluvíve. A vždycky je to pouze jediným celosvětovým jazykem a tím je angličtina.

0 0
možnosti
A

Alergik71

26. 8. 2010 10:00
:))))

Když už se zajímáte o finance tak určitě víte co je benchmarking a k čemu se používá. Je to stejné jako jednotná maturita, nic víc nic míň.;-)

0 0
možnosti
VK

eso-v-rukavu-rymr

26. 8. 2010 12:00
Re: :))))

nojo, bechmarking. jestli existuje nejaky opravdovy manazersky guru, tak ja tvrdim, ze to je jisty pan Deming (zkuste ho vygooglit). no a on, mimo jine, prohlasil ze benchmarking je poslednim stadiem civilizace. jak chces merit neco, co zmerit nejde? a k cemu to je dobre? chces merit lidi podle toho, zda dokazou vyjmenovat Hrubinovy spisky ve spravnem poradi (priklad z moji maturity)?

0 0
možnosti
R

Rizo2

26. 8. 2010 9:43
premyslejici lide

nezda se mi, ze by u nas byli lide, ackoliv museli udelat maturitu a statnice, mene schopni premyslet nez jinde, ostatne, to by vlastne nemuseli existovat ani testy, protoze i ty jsou takovou malou verzi maturity a jde o provereni urcite urovne znalosti, mnohe z nich je potreba naucit se nazpamet, a testy v tom slavnem angloamerickem skolstvi maji, ne?

0 0
možnosti
JD

pedr64

26. 8. 2010 9:39
máte v podstatě pravdu

pokud student došel až k maturitě, znamená to, že absolvoval celé studium v určitém snandardu znalostí. Student, který celé studium absolvoval se samými jedničkami s maturitou asi problém mít nebude, ale nic navíc mu nedá. A čtyřkař tím, že se nadrtí na maturu znalosti navíc nezíská, tak jak se je za týden neučil, tak je zase za týden zapomene. Obdobně je to se státnicí

0 0
možnosti

Gaspard

26. 8. 2010 9:37
A ze středních škol budou vycházet

jakžtakž jazykově vybavení studenti se základy slušného chování, co budou třídit odpadky a pro další studium vhodní tak maximálně v humanitních oborech. A do pár let nebudeme mít techniky, programátory, matematiky, fyziky, chemiky, stavaře, strojaře, architekty ani lékaře. A jadernou elektrárnu budou řídit mandarínsky mluvící účetní.

0 0
možnosti

Dr No

26. 8. 2010 9:36
V podstatě jediné užitečné věci

které dá škola člověku do života je to, že se naučí číst, psát a (trochu) počítat. Všechno ostatní jsou víceméně zbytečnosti a (někdy i nebezpečné a škodlivé) hlouposti. Ať si každý zkusí vzpomenout, co z těch věcí, které se musel biflovat ve škole, někdy skutečně prakticky použil. Většinu toho stejně (naštěstí) rychle zapomeneme a ze školy nám v hlavě zůstanou hlavně vzpomínky na různé veselé příhody ....

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

26. 8. 2010 9:33
Nesouhlasím

Jednak jste zapomněl ve výčtu potřebných znalostí přinejmenším mateřský jazyk. 

Ale hlavně - maturita neslouží studentovi jako součást vzdělání, ale slouží systému jako certifikace, že bylo vzdělání dosaženo. Ostatně jako každá jiná zkouška.

0 0
možnosti
AA

Saša

26. 8. 2010 9:20
Až budete mít vlastní děti,

tak jim najděte školu podle svých představ.

Do vzdělávání dětí jiných lidí se ale zatím nepleťte - nemáte k tomu co říci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2491x
Každý článek, který napíšu, je kritizován. Očekávám to a vítám to, protože kritika mých názorů dokazuje, že nejsou prázdné, že něco říkám. Myslíte si, že jsem šokován tím, co o mně píšou lidé v komentářích na blogu? Vůbec ne, moje odpověď zní: "Jsem rád, že jsem je otrávil. Znamená to, že jsem něco sdělil". Úspěšní lidé jsou kritizováni, neúspěšní lidé ne.